2019 június 1, 11 órától

Családi koncert: Makám
Gyereknapi családi koncertre várunk kicsiket és nagyokat június elsején délelőtt tizenegy órától a Posticumban. A Makám együttes Bogárbál című, interaktív, gyerekeknek s felnőtteknek szóló családi műsorának tematikája az az állatvilág és az ember, különösen a gyermekek kapcsolata. Játékos formában igyekeznek közel hozni a mai városi gyermekekhez az erdőt, mezőt, tavat, folyót, s a benne élő állatokat. A dalok nem csak a gyerekeket szólítják meg, hanem kicsit, nagyot, öreget egyaránt, mindazokat, kik játékos kedvüket megőrizték. Hallhatnak majd a százlábú születéséről, a karikás szemű nyúl rémálmairól, egy álmedve téli settenkedéseiről, a bogarak tavaszi báljának vendégseregéről, a szamócát termesztő kabócáról, Kormosról, a mindig maszatos kismacskáról és még a "ma született" aligátor gyerkőcre leselkedő veszélyekről is.
Egy család számára a belépő 20 RON, személyek számától függetlenül.

2019. július 11, 9.00 óra - július 14, 22.00 óra

JÓGA KURZUS
Saju George SJ indiai jezsuita szerzetes vezetésével
Dr. Saju George Moolamthuruthil SJ 1965-ben született Keralában, Dél-Indiában. Teológiai és a filozófiai tanulmányait a klasszikus indiai tánc területét felölelő szakmai képzése kísérte. 2003-ban írta doktori értekezését az indiai templomi tánc teológiai alapjairól. Tanfolyamainak és előadásainak résztvevői különböző vallású emberekből állnak. Vendégelőadója több híres indiai tánciskolának.
Saju George SJ tavaly az indiai bharatanatyam szakrális tánc rejtelmeibe avatta be a jelenlévőket a Posticumban, az idén pedig a hindu jóga alapvető gyakorlataira fogja oktatni a résztvevőket egy háromnapos kurzus során, melyen belül egyebek mellett jóga-pozitúrákat, légzőgyakorlatokat ismertet. A kurzus július 14-én, 20 órakor egy szakrális tánccal kapcsolatos, bemutatóval egybekötött előadással zárul.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk. A tanfolyam bevételét a Posticum Saju George SJ indiai projektjeinek (táncműhely, iskola, kórház, centrum) felépítésére és fenntartására ajánlja fel.
A kurzus ára: 50 EURO. Szállást a Posticum recepcióján lehet foglalni. A szobák ára egy éjszakára: egyágyas – 25 euró, kátágyas – 40 euró, háromágyas – 45 euró, négyágyas – 48 euró.
Egy igazi jógi talán a szaunahőmérsékletű légkondimentes diákszállót választaná, bárki kipróbálhatja, ára: 9 EURO/éjszaka.
Étkezések ára teljes időtartamra: 60 EURO
A részvételhez előjelentkezés szükséges. Jelentkezni lehet a következő elérhetőségeken: info@posticum.ro ; 0040 744 504 051
Kérjük, hozzanak magukkal jóga-matracot!
Ajánlott filmek és cikkek Sajuról:
https://youtu.be/hPtF3c-q6EA (dokfilm, angol, 26 perc)
https://youtu.be/ZPPVuwtig_M (magyar felirattal, 5 perc)
https://youtu.be/7cz-ZH_RlIw (angol, 3 perc)
https://vimeo.com/126100467 (angol, német felirattal, 4 perc)
Interjú román nyelven, Claudia Teodora Ignat tollából: http://zidezi.ro/interviu/saju-george.html
Cikk Nemes István tollából, a tavalyi rendezvény kapcsán: https://www.biharinaplo.ro/szolgaltatas/2017/09/11/az-atya-tanca-nataraja-tanca-saju-george-a-tancolo-indiai-jezsuita-a-posticumban.biharinaplo
Reflexiók Saju táncára és annak fogadtatására: Nemes István: A kereszténység, a hindu szent tánc és régi-új reflexeink – Saju George SJ táncművészetének margójára. https://www.facebook.com/notes/posticum/a-kereszt%C3%A9nys%C3%A9g-a-hindu-szent-t%C3%A1nc-%C3%A9s-r%C3%A9gi-%C3%BAj-reflexeink-saju-george-sj-t%C3%A1ncm%C5%B1v%C3%A9/2265695286778077/
KAPCSOLAT
Neumann Andrea
neumannandrea@yahoo.com
tel.(+)40 746 079 938
2019. július 14-én 20.00 órától
Tánc-ima
Saju George SJ a hagyományos indiai bharatanatyam szakrális tánc mestere és doktora. Dinamikus és egyedülálló táncművész, meggyőződéssel hisz a művészet, és azon belül a tánc és a zene erejében.

Az indiai bharatanatyam szakrális tánc a mozgás révén valósítja meg az isteni jelenléttel való egybeolvadást. Saju atya személyében különböző vallások és kultúrák találkozása és szintézise valósul meg, néhányunk számára zavarbaejtő módon. Az isteni keresztény kifejeződését és annak dicséretét a hindu szent tánc által eleveníti és éli meg.

Hisz abban, hogy a tánc mélyén isteni energiák rejlenek, s a tánc nyelve lehet akár a szemlélődés, az imádság nyelve is. A részvétel ingyenes. A jelenlevők adományaikat Saju indiai táncműhelyének fenntartására ajánlhatják fel.

2019. augusztus 27 - szeptember 1

Vakáció másképp Niklaus Brantschen jezsuita zen mesterrel

Az igazi RELAXÁCIÓ ott kezdődik, ahol az ember teljesen maga mögött tudja hagyni munkáját, mindennapi tevékenységeit. Aki nem tud PIHENNI, semmittenni, az meditálni, sőt hatékonyan dolgozni sem képes.

Teljesítményorientált és túlterhelt világunkban a Posticum most egy másfajta nyárvégi programot kínál: VAKÁCIÓT Niklaus Brantschen jezsuita atyával, zen mesterrel, aki ezúttal elsősorban nem meditálni, hanem PIHENNI, JÁTSZANI és FELTÖLTŐDNI tanít minket. Megfordítjuk a sorrendet: nem a meditációval kezdjük, hanem a lazítással!

Lesz: kirándulás és úszás, reggeli csi kung és kocogás, városnézés és koncert, családi programok és kötetlen beszélgetések, közös étkezések és teázások-borozások, filmnézés és társasjátékozás – ÉS meditáció.

ELLESSÜK a mester tudományát: azt, hogyan alakítja át a spiritualitás és a meditáció mindennapi életünket. Újra megtanuljuk milyen CSAK ÚGY létezni, önmagáért – együtt a mesterrel.
Ha a párod számára még idegen a meditáció világa, vagy szeretnéd, hogy gyerekeid is megérezzék, milyen ÉLETKÖZELI HELYZETEKBEN egy hiteles mester aurájában lenni, ez a tábor kiváló alkalom lehet arra, hogy ezt az első lépést megtegyétek.

Családokat, párokat és szingliket egyaránt szeretettel várunk! Többnyelvű, színes kis tábori közösségre számíthatsz.

Ez a tábor a Posticum EGYÜTT MESTEREKKEL nevet viselő rendezvénysorozat része.

Részvétel teljes ellátással: 700 RON, illetve 48 ezer ft.

KAPCSOLAT:
info@posticum.ro

+40 259 431 398
+40 744 504 051

Programfelelősök:

Dr. Nemes István, tel. 0733843049; e-mail: istvannemes@yahoo.com

Rencsik Imre, tel. 0755107691; e-mail: rencsik@yahoo.de